Poradna Salerm Keratin Shot maska Deep Impact plus 200 ml

Autor: | Vloženo: 23.07.2013 000 11:06 | Témata: Poradna Salerm Keratin Shot maska Deep Impact plus 200 ml

Obsahuje tato maska silikony ?

  • 23. července 2013 - Oficiální zástupce obchodu INhair

    Dobrý den Katko,
    ošetřující maska Deep Impact Plus systému Keratin Shot od Salerm Cosmetics silikony obsahuje. Kromě jiného také obsahuje tekutý keratin a bambucké máslo karité. Tekutý keratin obnovuje vlasovou strukturu, zlepšuje poddajnost vlasů a navrací vlasům lesk. Bambucké máslo Karité pomáhá uhlazovat, hydratovat a zjemňovat vlasovou strukturu.

    Více se o masce, včetně jejího složení, dozvíte na http://www.inhair.cz...

    Problematika silikonů ve vlasové kosmetice je v posledních letech velmi probíraným tématem. Ve velké míře je ovšem zapříčiněna pouze reklamními tahy a marketingem výrobců vlasové kosmetiky.

    Silikony opticky zlepšují kvalitu vlasové struktury, obalují vlasový stonek a navrací vlasům jejich ztracený lesk a elasticitu. Vlasy budou po péči se silikony hebké a uhlazené. Silikonová vrstva chrání vlasy před ztrátou vlhkosti a před dehydratací. Vlasy jsou chráněné před nepříznivými vlivy, jako je smog a UV záření. Nicméně silikony postupně vlasy obalují, hromadí se v nich a časem je mohou zatížit, což může způsobit plihnutí vlasů a zvýšenou produkci mazu vlasové pokožky.

    Nicméně nebezpečí představuje nadměrné používání přípravků se silikony pro vlasovou pokožku! Zde mohou silikony ucpávat póry, pokožka následně nemůže volně dýchat a opět dochází ke zvýšenému maštění vlasů a nedostatečnému vyživování vlasových kořínků. Vlasové kořínky slábnou a postupně vypadávají. Z tohoto důvodu se silikony zpravidla nepoužívají v šampónech, neboť šampóny se nanášejí přímo na vlasovou pokožku a následně se pěna jemně roztírá do délek a konečků.

    Naopak je tomu u kondicionérů, balzámů a masek, které mají za úkol zlepšit kvalitu délek a konečků vlasů. Pečující vlasové přípravky se vždy nanášejí do délek a na konečky. Nikdy ne k vlasové pokožce. Zkráceně a velmi jednoduše řečeno: silikony v šampónech NE, v pečující vlasové kosmetice ANO.

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    zákaznický servis
    www.inhair.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.